Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΡΩΜΗ -ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-2 φλυτζάνια βρώμη αλεσμένη
-μισό φλιτζάνι λάδι
-1 φλιτζάνι γάλα
-2 αυγά
-2 βανίλιες
-2 μήλα
-σταφίδες
-καρύδια
-ελάχιστο αλάτι
-1 και μισό κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
-μισή κούπα ζάχαρη (έβαλα φρουκτόζη)


Εκτέλεση
Χτυπώ στο μούλτι τα αυγά την ζάχαρη και τα μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτω το γάλα και ξαναχτυπώ.
Έχω αλέσει την βρώμη και την έχω βάλει σε μια λεκάνη.
Αδειάζω τα υλικά μου μέσα στην βρώμη και ανακατεύω το μείγμα μου.


Προσθέτω τα καρύδια και τις σταφίδες και ρίχνω και τις βανίλιες.
Έχω αλείψει με λάδι μια φόρμα (χρησιμοποίησα δυο μικρές μακρόστενες φόρμες )


και αδειάζω την ζύμη μέσα.
Τα έψησα για 50 λεπτά στους 170 βαθμούς πάνω -κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου