Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τη Despoina Maraki

Υλικά για τη ζύμη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι
- ξύσμα πορτοκαλιού η 1 βανίλια
- 1 αυγή
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Για το μείγμα του μήλου θα χρειαστούμε
- 4-5 μήλα μεγάλα
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη


Εκτέλεση 
Ετοιμάσουμε το ζυμάρι μας και κρατάμε λίγο για το ντεκόρ (ότι κάνουμε με τη πάστα Φλώρα δηλαδή. καθαρίζουμε, κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε στη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αρωματικά μας. 
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξαπλώνουμε πάνω στο ζυμάρι, με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε σχεδιάκια. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα.

Πεντανόστιμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου