Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1,5 λίτρα τσίπουρο
- τα σπόρια από 6 ρόδια
- το χυμό από 2 ρόδια
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη (έβαλα λιγότερη διότι ήταν πολύ γλυκά τα ρόδια)
- ένα ξύλο κανέλας


Εκτέλεση
Έβαλα στο μπλέντερ τους σπόρους από τα δυο ρόδια. Τα πέρασα από τουλουπάνι και τα έβαλα σε ένα βάζο. Πρόσθεσα την τσικουδιά. Το τοποθέτησα στο ψυγείο και θα το αφήσω 5 ημέρες.
Ετοιμάζω το σιρόπι αφού πρώτα έχω βγάλει το ποτό από το ψυγείο. Το σουρώνω στύβοντας να βγει ο χυμός και από τα ρόδια και το προσθέτω στο σιρόπι όταν και τα δυο έχουν την ίδια θερμοκρασία δωματίου. Το τοποθετώ σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου