Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ



από τη Maria Kaparaki

Υλικά

- 2 φλιτζάνια τσαγιού καθαρισμένο ρόδι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρακί
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1-2 γαρύφαλλα


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει το μίγμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Σκεπάζουμε και αφήνουμε ως έχει για 2-3 24ωρα και αφού το φιλτράρουμε το τοποθετούμε σε μπουκάλια. Έχει υπέροχο χρώμα, άρωμα και γεύση!
Δοκιμάστε το..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου