Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

από την Kρυσταλλένια Bλάσση

 Υλικά
- φιλέτο πέρκας (κατεψυγμένο πήρα)
- σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο
- ντομάτα ώριμη ή σάλτσα ντομάτα χωρίς ζάχαρη
- κρεμμυδάκια φρέσκα 3-4 η ένα ξερό ψιλοκομμένο
- λίγο καυτερό πιπέρι κόκκινο ή μπουκέτο (προαιρετικά)
- λάδι
- αλάτι

Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το αχνίζουμε στην κατσαρόλα ή μάλλον το ρίχνουμε κατσαρόλα να χάσει τα υγρά του. 
Μόλις κατεβεί ο όγκος του προσθέτω τα κρεμμυδάκια τη ντομάτα αλάτι πιπέρι και τα αχνίζω και αυτά μόλις γίνουν λίγο ρίχνω το λάδι δεν βάζω πολύ λάδι μια κουτάλια σούπας ανά μερίδα περίπου.
 Ρίχνω λίγο νερό αν δεν έχει γίνει το σπανάκι ακόμα και το αφήνω να βράσει.
 Ένα τέταρτο πριν κλείσω το φαγητό βάζω από πάνω το φιλέτο πέρκας να γίνει. πολύ νόστιμο φαγάκι και υγιεινότατο 
Kαλή επιτυχία

 Μονάδες 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου