Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


από την Ntina Dard

Υλικά
- 2 μέτρια μπρόκολα
- χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι
- 2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα μπρόκολα σε μπουκετάκια. 
Πετάμε τα κοτσάνια και λοιπά σκληρά μέρη. 
Βάζουμε τα μπουκετάκια σε λεκανίτσα με νερό και ξύδι και τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα. Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά. 
Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει. 
Δεν θέλουμε να παραβράσουν, να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα.
Φτιάχνουμε την σάλτσα χτυπώντας πολύ καλά σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, τις μουστάρδες, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
Προσθέτουμε το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει καλά στην πρέσα σκόρδου. Ανακατεύουμε και η σάλτσα μας είναι έτοιμη. 
Σερβίρουμε το μπροκολάκι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μουστάρδας.
Η αν θέλουμε βάζουμε όλο το μπρόκολο σε βαθιά σαλατιέρα και το περιχύνουμε με την σάλτσα. Όσο μένει μέσα στην σάλτσα, τόσο πιο νόστιμο γίνεται.
Μονάδες 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου