Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΦΡΙΤΟ 

από την Kρυσταλλένια Bλάσση


Yλικά
- 1 κιλό κρέας εγώ πήρα σπάλα και το έκοψα φέτες όχι πολύ στενές
- 5 με 6 σκελίδες σκόρδο ή και παραπάνω άλλωστε το σοφρίτο μόνο σκόρδο έχει
- λίγο ξύδι 3 με 4 κουταλιές
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μια κονσέρβα μανιτάρια καλά ξεπλυμένα
Εκτέλεση  
Έβαλα το κρέας στην κατσαρόλα με νεράκι λίγο να σοταριστεί (όταν μαγειρεύω κρέας λάδι δεν βάζω) 
Μόλις σωταρίστηκε έριξα το σκόρδο λιωμένο στο μουλτι και την κονσέρβα μανιτάρια λιωμένη στο μουλτι για να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Μόλις σωταρίστηκαν και αυτά με το νερό έσβησα με το ξύδι έβαλα αλάτι πιπέρι και άφησα να βράσει. 
Δεν πρόσθεσα πολύ νερό για να βράσει λίγο το μισό από αυτό που χωρεί το μπολάκι του μουλτι.
Mόλις έβρασε έριξα το μαϊντανό ψιλοκομμένο στα τελευταία 5 λεπτά βγήκε τέλειο φαγητό δεν καταλάβαμε ότι έλειπε λάδι ή οτιδήποτε άλλο και είχε μια πηχτή σαλτσούλα κόλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου