Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ


από την Katerina Stigka

 Υλικά
- 1/2 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες 
- Χυμό από 2 πορτοκάλια 
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ΕΚΜΑ
- 1 μεσαίο κρεμμύδι 
- λάδι για το σοτάρισμα
- Λίγο δεντρολίβανο 
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση 
Σοτάρουμε το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσει καλά και απ τις 2 πλευρές.
 Το βγάζουμε απ το τηγάνι κ στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο .
 Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι..
Ξαναβάζουμε μέσα το ψαρονέφρι κ προσθέτουμε τη μουστάρδα κ το δεντρολίβανο λίγο νεράκι αλάτι κ πιπέρι κ αφήνουμε να ψηθούν για 5-6 λεπτά περίπου προς το τέλος προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης κ αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα έτοιμο 
 2 μονάδες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου