Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΨΩΜΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Yλικά
- Βρώμη περασμένη στο μουλτι
- νερό όσο χρειάζεται
- μπέικιν πάουντερ
αλάτι
- λίγη φρουκτόζη
- γλυκάνισο

Εκτέλεση 
Σε λεκανίτσα βάζουμε την βρώμη προσθέτουμε όλα τα υλικά και μετά το νερό. 
Η ζύμη να είναι σφικτή για να μπορέσουμε να τα κάνουμε σαν μεγάλους κεφτέδες. 
Σε μια λαδόκολλα έχω άτριφτη βρώμη και τα τυλίγω σε αυτό.


 Τα ψήνω σε λαδόκολλα για 20 λεπτά.
 Μονάδες 1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου