Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-8 μήλα κομμένα σε κύβους
-ζάχαρη η φρουκτόζη(εγώ χρησιμοποίησα φρουκτόζη)
-χοντροκομμένα καρύδια
-σταφίδες ξανθές
-σταφίδες μαύρες
-κανέλα
-σουσάμι
-βούτυρο γάλακτος
-φύλλα σφολιάτας
-κονιάκ



Εκτέλεση


Μέσα σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά εκτός του βουτύρου και τα ανακατεύω για να ενωθούν.
Σε βαθύ τηγάνι βάζω το βούτυρο και μόλις κάψει προσθέτω τα υλικά μου και τα ανακατεύω να μαραθούν τα υλικά με το βούτυρο.
Προσθέτω το κονιάκ και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστούν όλα τα υγρά ανακατεύοντας συνεχώς.


Απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο της σφολιάτας και αφού γυρίσω τις άκρες προς τα τοιχώματα του ταψιού, ρίχνω το μείγμα στο ταψί.
Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο και με μυτερό μαχαίρι χαράσσω την
 μηλόπιτα σε  κομμάτια.
Το περνώ με λάδι και ρίχνω επάνω σουσάμι.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά σε 200 βαθμούς και μετά χαμηλώνω την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου