Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

από τη Nitsa Kazikou

Yλικά
- 2 ½ ποτήρια νερού αλεύρι
- 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ¼ ποτήρι νερού λάδι
- ¼ ποτήρι νερού νερό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ¾ ποτήρια καρότα τριμμένα
- 1 ποτήρι καρύδια τριμμένα
- 4 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Εκτέλεση 
Στο μίξερ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, τα μυρωδικά και την ζάχαρη.
Χτυπάμε μέχρι να πήξει το λάδι. 
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, τα αυγά και μετά από λίγο ρίχνουμε τα καρότα, τα καρύδια και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. 
Λαδώνουμε 1 φόρμα και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου