Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΪΚ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

από την Nitsa Kazikou

 Yλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 αυγά
- Το ξύσμα ενός λεμονιού
- Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 80 γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή σε σταγόνες
- 120 γρ. σταφίδες ξανθιές
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια σε σκόνη
 - Λίγο ακόμη βούτυρο για να απλώσουμε στη φόρμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας καλά.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, τις σταφίδες και τέλος την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, όχι όμως αρκετή ώρα με το μίξερ για να μη θρυμματίσουμε τις σταφίδες.
Την κουβερτούρα μπορούμε να την περάσουμε από τον τρίφτη ή να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα σε σταγόνες. 
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, ρίχνουμε το μείγμα για το κέικ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, όχι περισσότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου