Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-φιλέτα κοτόπουλου
-λάδι 4 κουταλιές της σούπας
-μπαλσάμικο 4 κουταλιές της σούπας
-μέλι μια κουταλιά της σούπας (φρουκτόζη αν θέλει κανείς να κάνει δίαιτα των μονάδων)
-χυμό πορτοκαλιού 4/4 του ποτηριού
-ξύσμα πορτοκαλιού
-αλάτι
-πιπέρι
-αρωματικά φυτά της αρεσκείας μας για μαρινάρισμα(ρίγανη δεντρολίβανο κλπ)
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα φιλέτα με λάδι και τα αρωματικά φυτά,αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε τα φιλέτα στο γκρίλ η στην σχάρα η και σε τεφλόν τηγάνι.



Σε κατσαρόλι βάζουμε τον χυμό,το ξύσμα το λάδι και το μπαλσάμικο καθώς και το μέλι η την φρουκτόζη με τις φέτες πορτοκαλιού να βράσουν.



Όταν η σάλτσα αρχίζει να δένει τότε μπορούμε να κάνουμε τις παρακάτω εναλλακτικές λύσεις:
α)μπορούμε να σερβίρουμε το ψητό φιλέτο με την σάλτσα...
β)μπορούμε να ρίξουμε τα φιλέτα μέσα στην σάλτσα πριν δέσει και να πάρουν μια βράση για κανένα τέταρτο της ώρας.
Η γεύση πραγματικά άπαιχτη!!!!

Μονάδες 2 (με φρουκτόζη)η 3 (με μέλι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου