Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΪΚ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ

από τη Nives Scarale

Yλικά
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
- αλάτι
- 2 κουταλιές της -1 κουταλιά της σούπας λικέρ
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και τους κρόκους. 
Ανακατεύουμε προσθέτοντας ζάχαρη και μισό φλιτζάνι γάλα. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, μια πρέζα αλάτι, ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό του ιδίου, τα άλευρα και λικέρ. 
Στο τέλος βάζουμε και το μπέικιν πάουντερ. 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα.
 Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί, βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Μετά το μαγείρεμα, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το διακοσμούμε το σύμβολο της Φλωρεντίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου