Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 1 φλιτ. σπορέλαιο
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 φλιτ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ

Γέμιση
- 1 κιλό μήλα (περίπου 5)
- 1 φλιτ. ζάχαρη
- 1 κουτάλι σούπας κανέλα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη σαν τραχανάς. Βάζουμε την μισή ζύμη στο ταψί.
Αφού τρίψουμε στον χοντρό τρίφτη τα μήλα τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλλα.
Τοποθετούμε την γέμιση πάνω στην ζύμη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη και στρώνουμε λίγο με το χέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε ρόμβους σαν μπακλαβά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου