Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

από τον Zafeirios Basilhs Xoyrmoyzis

Υλικά
- 5 μήλα
- 150 γρ. Βιτάμ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγη κανέλα
 Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- /2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 βανίλιες


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση ή στα τρία. Απλώνουμε τις ροδέλες σε ένα ταψάκι και τις ραντίζουμε με τον χυμό από τα λεμόνια.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και βάζουμε από πάνω το Βιταμ κομμένο σε κομματάκια. Ψήνουμε τα μήλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σε άλλο μπολ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων σε δόσεις μέσα στη μαρέγκα και πασπαλίζουμε σιγά σιγά με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα και μόλις το μείγμα γίνει λείο το απλώνουμε πάνω από τα μήλα. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 1 ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου