Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ


από τον  Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- φιλέτα κοτόπουλου
- φέτες μπέικον
- φέτες ζαμπόν φουαντρε
- καρινο
- αλάτι
- πιπεριές κομμένες
- κεφαλοτύρι
- οδοντογλυφίδες
- λαδόκολλα


Εκτέλεση 
Απλώνουμε το ζαμπόν πάνω στις 2 φέτες μπέικον πάνω από το ζαμπόν βάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο του βάζουμε τα καρυκεύματα το κεφαλοτύρι και τις πιπεριές.
 
Διπλώνουμε με το ζαμπόν σε ρολό και το στερεοποιούμε με το μπέικον τοποθετώντας οδοντογλυφίδες.
Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα
 
Το έψησα στους 150 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου