Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


από  τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-ρολά ατομικά κοτόπουλου γεμιστού(βλέπε συνταγή που ανέβηκε στα αρχεία)
-πατάτες
-2 πορτοκάλια τον χυμό
-2 λεμόνια τον χυμό
-μέλι 1 κουταλιά
-μουστάρδα σύμφωνα με τα γούστα μας
-λάδι
-αλάτι
-ρίγανη

Εκτέλεση 
Ετοιμάζουμε τα ρολά κοτόπουλου (βλεπε συνταγη με ρολακια κοτοπουλου γεμιστα με κεφαλοτυρι) και τα βάζουμε στην γάστρα
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατίζουμε ρίχνουμε την ρίγανη και τις αραδιάζουμε ανάμεσα από τα ρολά.
Έχουμε χτυπήσει τους χυμούς την μουστάρδα και το λάδι μαζί με το μέλι και περιχύνουμε το φαγητό στην γάστρα.
Σκεπάζουμε με το καπάκι την γάστρα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Βγήκε απίστευτα νόστιμο. Θεωρώ ότι τα ρολάκια ήταν νοστιμότερα από όταν τα είχα τυλιγμένα στην λαδόκολλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου