Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 6 μελιτζάνες μακρόστενες κομμένες σε κομματάκια περίπου 3 δάχτυλα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί [η παρμεζάνα, η κεφαλοτύρι ρεγκάτο]
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
- αλεύρι [προαιρετικό ]


Εκτέλεση
Σοτάρουμε τις μελιτζάνες αφού πρώτα τις πλύνομε, τις καθαρίσουμε και τις τεμαχίσουμε ώσπου να μαλακώσουν Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαραθεί. Το προσθέτουμε στις μελιτζάνες μαζί με το λαδάκι του.

 Προσθέτουμε και το τυρί το τριμμένο, ελάχιστο αλάτι, πιπεράκι .τα 2 αβγά και τα ζυμώνουμε προσθέτοντας φρυγανιά τριμμένη τόση ποσότητα ώστε να πλάθεται κεφτές.
Πλάθουμε σε κεφτέδες αλευρώνουμε τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τους γυρνάμε αφού έχουν ψηθεί από την μία πλευρά και μετά από την άλλη.


Τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για λίγο και μετά σε πιατέλα.αν θέλουμε δεν αλευρώνουμε, αλλά γίνονται πιο ωραίοι με το αλεύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου