Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από τη Christine Zagorianos

Υλικά
- πατάτα τριμμένη σε τρίφτη 500 γρ.
- καρότα τριμμένα σε τρίφτη 300 γρ.
- σελινόριζα τριμμένη σε τρίφτη 200 γρ.
- κρεμμύδι τριμμένο σε τρίφτη 200 γρ.
- κολοκυθάκια τριμμένα σε τρίφτη 200 γρ.
- μπίρα 1 ποτήρι
- αλεύρι όσο πάρει
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- κρεμμυδάκια φρέσκα 5
- εστραγκόν 2 κουταλιές της σούπας
- αυγά 3 χτυπημένα
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρθένο σησαμέλαιο για το τηγάνι


Εκτέλεση
Μαραίνετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, προσθέτετε τα υπόλοιπα λαχανικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι) και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν. Φτιάχνετε κουρκούτι με τη μπίρα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και σιγά σιγά το προσθέτετε στα λαχανικά και ανακατεύετε μέχρι η μάζα να «στέκεται». Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά και ανακατεύετε.
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο και στη συνέχεια τηγανίζετε τα μπιφτέκια λαχανικών με σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου