Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 4 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
- 4 καρότα κομμένα σε κομμάτια
- 4 κρεμμύδια περασμένα στο μουλτι
- κολοκύθια (προαιρετικά... Μου είχαν μείνει από το εσωτερικό των κολοκυθιών που είχαμε μαγειρέψει)
- μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι καρύδια περασμένα στο μουλτι
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- δυόσμο
- τριμμένη φρυγανιά
- τυρί τριμμένο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
 Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα και τις πατάτες. Περνάμε τα καρύδια στο μουλτι. Περνάμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μουλτι. Πολτοποιούμε τις πατάτες και τα καρότα στο μουλτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο όπως και το πιπέρι αλάτι κύμινο και όση τριμμένη φρυγανιά σηκώσει.
Γίνεται μια σφικτή ζύμη. Εγώ πρόσθεσα και τριμμένο τυρί (προαιρετικά). Άφησα το μείγμα να κρυώσει και τα έπλασα σε μπιφτέκια. Τα έψησα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. πάνω σε ταψί που είχα βάλει λαδόκολλα με λίγο λάδι.




Παρατήρηση: Επειδή τα μπιφτέκια αυτά είναι για χάμπουργκερ παρατήρησα ότι στο ψήσιμο έλιωσαν και άπλωσαν έγιναν λεπτά. Δεν πτοήθηκα... ξαναζύμωσα δυο τρία και τα πέρασα σε φρυγανιά απ’ έξω και τα έβαλα στον φούρνο. Το αποτέλεσμα στην εμφάνιση πολύ καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου