Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από τον Manos Detsis          

Υλικά

- 3 μεγάλες ντομάτες
- αλάτι
- βασιλικό
- αλεύρι
- καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση
Θα κόψεις τις ντομάτες στη μέση και θα τις αδειάσεις από σπόρια και χυμό. Τις κόβεις σε κυβάκια και τις βάζεις σε μπολ. Ρίχνεις το αλάτι, βασιλικό και το αλεύρι σταδιακά (όσο πάρει). Αφήνεις 5 λεπτά. ξαναπροσθέτεις λίγο αλεύρι ακόμη. Μην κάνεις το δικό μου λάθος και βάλεις χέρι για να ανακατέψεις. Θα κολλήσει όλο το μείγμα πάνω σου. Ανακατεύεις με μεγάλο κουτάλι.
Ρίχνεις λίγο καλαμποκέλαιο να κάψει και με το κουτάλι αδειάζεις το μίγμα σε μπαλίτσες-κεφτέ στο τηγάνι. Δεν θέλει πολύ χρόνο . Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμοι. Σε αντικολλητικό χαρτί τους αφήνεις για λίγα λεπτά και τους σερβίρεις χλιαρούς.

TIP: Δική μου παραλλαγή ήταν ότι την δεύτερη φορά πρόσθεσα και λίγη τριμμένη φέτα, μετά από παρότρυνση του Μάνου. Πεντανόστιμοι κι έτσι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου