Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 κιλό ρεβίθια που τα έχουμε μαλακώσει από το βράδυ και βράσει 10 λεπτά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο ή 2 κουταλάκια ξερό
- 1 κρεμμύδι
- μαϊντανός
- λάδι
- αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Αλέθουμε τα υλικά όλα μαζί στο multi. Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια. Ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά. Αν θέλουμε τα τηγανίζουμε απλά θα ποτίσουν λάδι και θα είναι πιο λιπαρά.
Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου