Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ







από την Irini Patiloudi 

Υλικά
-  4 κολοκυθάκια αρκετά μεγάλα
-  1 ντομάτα
-  1 πιπεριά
-  1 μεγάλη πατάτα
-  1 ποτήρι γάλα
-  4 αυγά
-  μπόλικο  άνηθο
-  αλάτι
-  πιπέρι
-  δυόσμο
-  ρίγανη
 -  ελαιόλαδο
-  400 γρ περίπου τυρί
- αλεύρι, όσο πάρει για να σφίξει ο χυλός


Εκτέλεση
Τρίβουμε στον ρεντέ τα κολοκυθάκια και μετά όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Τα ανακατεύουμε  με το γάλα, τα αυγά και προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να γίνει ο χυλός σφιχτός, βάζουμε και τα μυρωδικά μας  αλατοπίπερο  και ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το τυρί στο τέλος σε χοντροκομμένα κομμάτια. 


Λαδώνουμε φορμάκια ή βάζουμε χάρτινα φορμάκια μέσα αν είναι από σιλικόνη για να βγαίνουν πιο εύκολα και αδειάζουμε τον χυλό. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες λαδιού από πάνω .
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου