Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΦΑΛΑΦΕΛ





από την Christine Zagorianos

Υλικά
- 2 φλιτ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι


Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi 2 φλιτζάνια ρεβίθια, πολύ καλά στραγγισμένα, (και φουσκωμένα στο νερό), να γίνουν ένα ψιλό τρίμμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε στο multi ένα κρεμμύδι, 2-3 σκελίδες σκόρδο και 1 ματσάκι μαϊντανό (περίπου 3/4 του φλιτζανιού), να γίνουν ψιλό τρίμμα επίσης

.
Ανακατεύουμε τα μείγμα με τα τριμμένα όσπρια και προσθέτουμε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Ζυμώνουμε καλά, να αναμιχθούν τα υλικά (αν το βρίσκουμε πολύ στεγνό, προσθέτουμε και ελάχιστο νεράκι, 1-2 κουταλιές της σούπας). Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό, όχι χυλός.


Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα, να σφίξει λίγο ακόμη. Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό λάδι (όχι στη φριτέζα), φορμάροντας τους ρεβιθοκεφτέδες ανάμεσα σε δύο κουτάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου