Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΜΥΤΖΥΘΡΟΠΙΤΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡΟΤΥΡΑΚΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
Για τη ζύμη
-1/2 ποτηριού χλιαρό γάλα
-1/2 ποτηριού χλιαρό νερό
-1/4 ποτηριού λάδι
-1 φακελάκι μαγιά
-1 κουταλάκι ζάχαρη
-1 κουταλάκι αλάτι
-1/2 κιλό αλεύρι
Για τη γέμιση
-τυρί από κεφίρ
-2 αυγά
-άνηθος ψιλοκομμένος
-αλάτι
-πιπέρι

Εκτέλεση
Το μείγμα έγινε λίγο αραιό αφού το τυρί ήταν κρεμώδες έτσι πρόσθεσα λίγες νιφάδες από έτοιμο πουρέ οπότε έσφιξε.
Μόλις φούσκωσε το ζυμάρι μου έπαιρνα στο χέρι μου μικρή ποσότητα ίσα με ένα καρύδι και αφού το πλάταινα με τα δάχτυλα μου έβαζα λίγη γέμιση μέσα και το έκλεινα.


Το πλάτυνα λίγο και το τοποθετούσα σε ταψί που είχα τοποθετήσει λαδόκολλα


Φυσικά νοστιμότατα θα γινόντουσαν στο τηγάνι αλλά το απέφυγα γιατί αποφεύγουμε τα τηγανητά.
Κάποια βέβαια τα τηγάνισε η γυναίκα μου για να δούμε την διαφορά.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.


Λοιπόν το αποτέλεσμα βγήκε πολύ καλό!!!
Ακόμα πιο γευστικά φυσικά έγιναν τα τηγανητά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου