Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΚΑΦΕ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-1  μπουκάλι βότκα
-200 γραμμάρια καφέ φρεσκοκομμένο και χοντροκομμένο
-600 γραμμάρια νερό
-1  βάζο που κλείνει αεροστεγώς


Εκτέλεση
Βάζουμε τον καφέ μαζί με την βότκα στο βάζο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες.
Μετά τις δυο εβδομάδες φιλτράρουμε το διάλυμα μας και ετοιμάζουμε το σιρόπι και το προσθέτουμε στο ποτό μας και το αφήνουμε άλλες τόσες μέρες να ωριμάσει....
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου