Το πρώτο τυράκι που έφτιαξα με τις οδηγίες της Γιάννας Παρασχοπούλου ήταν εκπληκτικό!!
Έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω και άλλες παραλλαγές πάλι από κεφιρ...
Βρήκα λοιπόν μια συνταγή που δεν χρειαζόταν καν βράσιμο και κόψιμο με ξύδι και αλάτι, Έβγαινε κατά την συνταγή ένα νόστιμο κρεμώδες τυρί..
Αποφάσισα να πειραματιστώ.
Υλικά
-κεφιρ
-τσαντίλα κατά προτίμηση κρουστό ύφασμα, μουσελίνα..(Πάλι χρησιμοποίησα βουαλ κουρτίνα της γυναίκας μου..χεχχε)
-σουρωτήρι για στράγγισμα
Απλώνω σε ένα σουρωτήρι το ύφασμα, προεξέχοντας το ύφασμα από το σουρωτήρι και ρίχνω σιγά σιγά το συγκεντρωμένο κεφίρ μέσα.
Αρχίζει να βγάζει το τυρόγαλο..
Λόγο βάρους αρχίζει και στραγγίζει καλύτερα.
Το αφήνω 6-8 ώρες οπότε μετά ανοίγω το ύφασμα και μαζεύω το τυρί.
Η γεύση του ξινούτσικη λόγο κεφίρ αλλά υπέροχη!!
Στην συνέχεια το αδειάζω σε μπολ, και ετοιμάζω το κρεμώδες τυρί δίνοντας του γεύση και άρωμα.
Μέσα στο τυρί αυτό προσθέτω
-ψιλοκομμένο άνηθο
-λιωμένο σκόρδο ανάλογα του γούστου μας
-λίγο αλάτι
-προαιρετικά μια κουταλιά μαγιονέζα για να δέση καλύτερα...
Το αποτέλεσμα εκπληκτικό..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου