Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΟΝΙΑΣ

από την Harula Theodoridou

Υλικά
1 ποτήρι λάδι
-  ½ βιτάμ
- 2 κ. γλυκού ζάχαρη
-  3 ποτήρια αλεύρι
-  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-  1 ποτήρι κεφαλοτύρι
-  1 ασπράδι αυγού
-  ½  κουτ. αλάτι

Εκτέλεση
Χτυπάμε μαζί το λάδι, το βιτάμ και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Αφού χτυπηθούν καλά προσθέτουμε το αλεύρι,  το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κεφαλοτύρι.
(σχετικά με το λάδι, το αλεύρι κ κεφαλοτύρι , χρησιμοποιείτε της αρεσκείας σας)
Αφού αναμιχθούν καλά και η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια το αφήνουμε να ξεκουραστεί. 
Κατόπιν πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα όπως εμείς θέλουμε, αλείφοντας τα με χτυπημένο ασπράδι ενός αυγού. 
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και στο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 30 λεπτά,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου