Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ


από την  Harula Theodoridou
 
Υλικά για 4-6 άτομα
-  250 γρ. κριθαράκι χοντρό ή μέτριο
-  αλάτι
Για τη σάλτσα
-  1 ποτηράκι του καφέ λάδι
-  2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
-  1 κουτ. σούπας πελτέ
-  3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
-  αλάτι-πιπέρι
-  ½  κουτ, γλυκού ζάχαρη
-  1 κονσέρβα τόνου σε νερό(120 γρ περίπου)
-  1 ξυλαράκι κανέλας
-  100 γρ. τυρί φέτα


Εκτέλεση
Σ΄ ένα σκεύος βράζουμε το κριθαράκι χοντρό ή μέτριο με λίγο αλάτι κ το σουρώνουμε . Σε ξεχωριστό σκεύος ετοιμάζουμε τη σάλτσα , με το λάδι, τις  ντομάτες τριμμένες , τον πελτέ , το σκόρδο ψιλοκομμένο , αλάτι-πιπέρι, την ζάχαρη και λίγο νερό να βράσουν μαζί .
Κατόπιν ρίχνουμε τον τόνο , την κανέλα , ανακατεύουμε τη σάλτσα κ τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για λίγα λεπτά . 


Σ’ ένα πυρέξ ή μικρό ταψάκι ρίχνουμε το βρασμένο κριθαράκι και τη σάλτσα μαζί με το  τριμμένο τυρί φέτα.
Ανακατεύουμε ελαφρά κ το τοποθετούμε σε προθερμασμένο . φούρνο στους 200 ', πάνω κάτω για 20 λεπτά , (εάν δεν σας αρέσει ο τόνος, ούτε που θα το καταλάβετε!!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου