Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΙΡΟΤΥΡΙ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- κεφίρ 2 λίτρα
- ξύδι μια κούπα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 18%  (σε περίπτωση που το γάλα που χρησιμοποιούμε ειναι light)
- χοντρό αλάτι

Εκτέλεση
Συγκεντρώνω την ποσότητα του κεφίρ που χρειάζομαι.
Βάζω στην φωτιά μια κατσαρόλα με το κεφίρ και ξεκινώ το βράσιμο.


Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κούπα το ξύδι και σβήνουμε την φωτιά.
Έχουμε ένα σουρωτήρι στο οποίο έχουμε απλώσει ένα τουλπάνι και στραγγίζουμε το υλικό της κατσαρόλας.


Βλέπουμε λοιπόν ότι βγαίνει το τυρόγαλο οπότε σφίγγουμε το τουλπάνι και το αφήνουμε να στραγγίξει


Το κρεμάμε από ύψος ώστε να στραγγίξει τελείως από τα υγρά του.


Κάθε φορά που παρατηρούμε ότι μειώνεται η ποσότητα του τυριού μέσα στο τουλπάνι τοτε σφίγγουμε πιο πολύ το τουλπάνι.


Όταν στραγγίξει τότε το βάζουμε σε μια φόρμα(ένα μπολάκι πχ)και το βάζουμε στο ψυγείο .


Το αλατίζω και το φυλάω στο ψυγείο μέσα στο μπόλ ώστε να σκληρύνει και να είναι έτοιμο για φάγωμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου