Υλικά
- κεφίρ 2 λίτρα
- ξύδι μια κούπα
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 18% (σε περίπτωση που το γάλα που χρησιμοποιούμε ειναι light)
- χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
Συγκεντρώνω την ποσότητα του κεφίρ που χρειάζομαι.
Βάζω στην φωτιά μια κατσαρόλα με το κεφίρ και ξεκινώ το βράσιμο.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κούπα το ξύδι και σβήνουμε την φωτιά.
Έχουμε ένα σουρωτήρι στο οποίο έχουμε απλώσει ένα τουλπάνι και στραγγίζουμε το υλικό της κατσαρόλας.
Βλέπουμε λοιπόν ότι βγαίνει το τυρόγαλο οπότε σφίγγουμε το τουλπάνι και το αφήνουμε να στραγγίξει
Το κρεμάμε από ύψος ώστε να στραγγίξει τελείως από τα υγρά του.
Κάθε φορά που παρατηρούμε ότι μειώνεται η ποσότητα του τυριού μέσα στο τουλπάνι τοτε σφίγγουμε πιο πολύ το τουλπάνι.
Όταν στραγγίξει τότε το βάζουμε σε μια φόρμα(ένα μπολάκι πχ)και το βάζουμε στο ψυγείο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου