Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 

Υλικά

- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτάκι μπύρα
- λίγο αλάτι
- 1 κουταβάκι ζάχαρη
- 2-3 κουταλιές λάδι
- γλυκάνισο


Εκτέλεση
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και γίνεται ένα ζυμάρι σχετικά μαλακό Το έβαλα σε φόρμα αφού την άλειψα λίγο λάδι και πασπάλισα και σουσάμι, για να το φτιάξω κουλούρα


Το έψησα στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου