Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

KANEL BULLE (ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ)

από τους Γιάννα Γιάννη

Υλικά 
-  1 1/4 φακελάκι μαγιά ξηρή
-  1 κούπα γάλα χλιαρό
-  1/2 της κούπας ζάχαρη
-  1/4 της κούπας μαργαρίνη λιωμένη
-  1/2 της κούπας γιαούρτι
-  1/4 κ.γ. αλάτι
-  4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-  αβγό για άλειμμα
Γέμιση
-  μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
-  κανέλα
-  ζάχαρη

Εκτέλεση 
Χτυπάμε για 10' στο μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μαργαρίνη, το γάλα και το αλάτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε χοντρό φύλλο και αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. 


Στη συνέχεια κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 50'. Κατόπιν τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


Ψήνουμε στους 180C για 8'-10' ή μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο.
Μικρά μυστικά 
Αν θέλουμε τα βάζουμε σε βουτυρωμένες θήκες για μ
άφιν, αλλιώς τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο. Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και ψιλοκομμένα μήλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου