από τους Γιάννα Γιάννη
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 10' στο μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μαργαρίνη, το γάλα και το αλάτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε χοντρό φύλλο και αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Ψήνουμε στους 180C για 8'-10' ή μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο.
Υλικά
- 1 1/4 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 1/2 της κούπας ζάχαρη
- 1/4 της κούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 της κούπας γιαούρτι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αβγό για άλειμμα
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 1/2 της κούπας ζάχαρη
- 1/4 της κούπας μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 της κούπας γιαούρτι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αβγό για άλειμμα
Γέμιση
- μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
- κανέλα
- ζάχαρη
- μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
- κανέλα
- ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε για 10' στο μίξερ τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μαργαρίνη, το γάλα και το αλάτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε χοντρό φύλλο και αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό.
Στη συνέχεια κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 50'. Κατόπιν τα αλείφουμε με αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180C για 8'-10' ή μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο.
Μικρά μυστικά
Αν θέλουμε τα βάζουμε σε βουτυρωμένες θήκες για μάφιν, αλλιώς τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο. Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και ψιλοκομμένα μήλα.
Αν θέλουμε τα βάζουμε σε βουτυρωμένες θήκες για μάφιν, αλλιώς τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο. Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και ψιλοκομμένα μήλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου