Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΝΗΣΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

από την  ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
- μακαρόνια
- μπέικον
- 1 σκελίδα σκόρδου
- ελαιόλαδο
- 3 κρόκους
- 1 κούπα παρμεζάνα
-  6 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
-  μαϊντανός


Εκτέλεση
 Βράζουμε τα μακαρόνια al dente . 
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε με μια σκελίδα σκόρδο και ελάχιστο λάδι . Κρατάμε 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
 Σε ένα γυάλινο μεγάλο μπολ χτυπάμε 3 κρόκους αυγό. 
Ρίχνουμε 1 κούπα του τσαγιού παρμεζάνα και 6 κουταλιές σούπας λευκό κρασί .
Προσθέτουμε το μακαρονοζουμο. 
Εξ αρχής το μπολ έχει τοποθετηθεί στο μάτι που βράζαμε τα μακαρόνια . 
Τέλος ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μακαρόνια , το μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό . 
Εγώ βάζω και μανιτάρια .
 Μπόλικο πιπέρι και ανακατεύω Το μάτι να είναι κλειστό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου