Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΟΥΖΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-  μακαρόνια λεπτά
-  γαρίδες
- Κρεμμυδάκια φρέσκα
- μάραθος ψιλοκομμένος
- λάδι
- ούζο
- αλάτι
- Πιπέρι
-  μουστάρδα
- μπούκοβο
- σκόρδο μια σκελίδα


Εκτέλεση
 Βάζουμε σε ένα μπολ τις γαρίδες τις περιχύνουμε με την μαρινάτα από λάδι ούζο μουστάρδα αλάτι πιπέρι και μάραθο. Όταν έρθει η ώρα βάζουμε στο τηγάνι λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.


Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να σοταριστούν. Όταν τελικά μειωθούν τα υγρά τους προσθέτουμε τα ήδη βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
Τότε προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τις γαρίδες.
Σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου