Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
-σαρδέλες
-σκόρδο
-μαϊντανό
-λάδι
-ρίγανη
-αλάτι
-πιπέρι

Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες
Έχουμε κόψει τον μαϊντανό ψιλοκομμένο,όπως και το σκόρδο.
Ανοίγουμε τα φιλέτα του ψαριού και γεμίζουμε με τα υλικά μας.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και μετά αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια ρίχνουμε ρίγανη και ότι έχει μείνει άπω την γέμιση,βάζουμε λάδι και το ψήνουμε στο φούρνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου