Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΥΔΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 200 γρ καρύδα
- 1 λίτρο βότκα
- 550 γρ ζάχαρη
- 500 γρ νερό
- 2 κουταλιές χυμός λεμονιού


Εκτέλεση
Σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς βάζουμε την καρύδα 50 γρ ζάχαρη και την βότκα. Το ανακινούμε και το βάζουμε σε δροσερό σκοτεινό μέρος για 15 ημέρες.
Το ανακινούμε που και που. Όταν είναι έτοιμο το φιλτράρουμε αρκετές φορές για να βγει διαφανές το υγρό μας και αφού βράσουμε το σιρόπι κρυώνει και το ανακατεύουμε με το ποτό μας.
Για πιο έντονη γεύση μπορούμε μέσα στο σιρόπι να βάλουμε την στραγγισμένη καρύδα να βράσει και αφού το σουρώσουμε το αφήνουμε κρυώσει για να το προσθέσουμε στο ποτό μας. 
Ξαναφυλάμε για 5 ημέρες το ποτό μας σε σκοτεινό μέρος και μετά το ξανασουρώνουμε. Το ποτό μας έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου