Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 15 λεμόνια (αφαιρούμε το φλούδι-μόνο το κίτρινο τμήμα-με ένα πατατοκόφτη για να βγει λεπτό)
- 1500ml Votka
-καθαρό βάζο

Για το σιρόπι
- 5 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη


Εκτέλεση
Τοποθετούμε μέσα στο βάζο τις φλούδες του λεμονιού και προσθέτουμε την βότκα. 




Τοποθετούμε το βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 15-20 μέρες ανακινώντας κατά διαστήματα το βάζο.
Όταν το χρώμα της βότκας θα γίνει κίτρινο τότε περνάμε το αλκοόλ από φίλτρο του καφέ.


Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας που το έχουμε αφήσει να βράσει για 5 λεπτά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε το αλκοόλ και μοιράζουμε το ποτό μας σε μπουκάλια. Το αφήνουμε για 10 μέρες και μετά το χρησιμοποιούμε. Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου