Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΛΟΥΪΖΑ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- 1/2 κιλό ρακί χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
- 80 φυλλαράκια λουίζας
- μισό κιλό ζάχαρη
- 700 γρ νερό
- λίγη φλούδα από λεμόνι


Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε την λουίζα την βάζουμε σε βάζο μαζί με την φλούδα λεμονιού. Τα σκεπάζουμε με το αλκοόλ και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 5 μέρες ανακατεύοντας καθημερινά το ποτό 2 φορές την ημέρα
Στις 5 μέρες αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε άλλα τόσα φυλλαράκια για να πάρει ακόμα πιο έντονο άρωμα.
Το αφήνουμε αλλάς 5 ημέρες.
Περνάμε από διηθητικό χαρτί το αλκοόλ και αφού ετοιμάσουμε το σιρόπι όταν κρυώσει προσθέτουμε το ποτό μας.
Το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 10 μέρες να ωριμάσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου