Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΚΡΑΣΙ


από την Tasia Liatou

Υλικά
- 1 λίτρο κρασί κόκκινο η ροζέ

- 1 φλ. ζάχαρη μαύρη
- 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή βύσσινο
- 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο
- 1-2 ξύλα κανέλας
- 5-6 γαρύφαλλα
- 2 -3 μπαχάρια λίγο τζίντζερ (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βράζουμε το κρασί την ζάχαρη και τα μπαχαρικά για 2-3 λεπτά μετά σβήνουμε και προσθέτουμε τα λικέρ και τα κομμάτια πορτοκαλιού σε φέτες... 
απολαμβάνουμε ζεστό η αφήνουμε στο ψυγείο και το απολαμβάνουμε με παγάκια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου