Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Yλικά


- ζύμη με μαγιά
- ψιλοκομμένο κοτόπουλο που μας έχει περισσέψει
- τυρί τριμμένο (κασέρι ή κάποιο που να λιώνει)
- μπλε τυρί (ροκφόρ, δηλαδή προαιρετικά)
- κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- πιπέρι 
- αλάτι (προαιρετικά)
- 3 αυγά
- λίγο γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Εκτέλεση
Απλώνουμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψάκι, και αφού ρίξουμε λίγο τριμμένο κασέρι στην βάση βάζουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις πιπεριές και το ροκφόρ.
Προσθέτουμε πιπεράκι, και αφού χτυπήσουμε τα αυγά με λίγο γάλα εβαπορέ (για να αποφύγουμε την κρέμα γάλακτος το ρίχνουμε πάνω από την τάρτα.
Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο την τάρτα για να ενωθούν τα υλικά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.

 Καλή επιτυχία. Μπορεί να φαγωθεί σαν κύριο πιάτο ή συνοδευτικό στο τραπέζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου