Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ


από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Υλικά
- 1 κιλό αλάτι 
- 1 κουταλιά σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας κύμινο 
- 1 κουταλιά σούπας κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπαχάρι τριμμένο 
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη 
- 10 κουταλιές σούπας ρίγανη 
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου να ομογενοποιηθούν.
 Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο βάζο και το έχουμε έτοιμο όταν το χρειαστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου