Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 4 κρεμμύδια ξερά
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μελιτζάνα
- 4 ντομάτες
- 150 gr. καστανή ζάχαρη
- 110 ml. ξύδι μπαλσάμικο λευκό ή μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
- Θυμάρι

Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε την μελιτζάνα από την φλούδα, κρατώντας μόνο το εσωτερικό της. 
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους.
 Κρατάμε και όσα υγρά βγάλουν οι ντομάτες.



Βάζουμε όλα τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. 
Προσθέτουμε περίπου μισό φλιτζάνι νερό και βράζουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.



Αποθηκεύουμε το τσάτνευ, μόλις βράσει, σε αποστειρωμένα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου