Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


 από την  Tsikita Mavi     

Υλικά 
- 400 γρ πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ κόκκινες καυτερές πιπεριές
- 1 κιλό περίπου ζάχαρη
- 300 ml μηλόξυδο (η περισσότερο κατά βούληση)
- 200 ml κρασί
- 4-5 μήλα(η 2 φακελάκια πηκτίνη)
- 2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις περνάμε από το μουλτι, το ίδιο κάνουμε και με τα μήλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί ,το ξύδι ,τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσουν
Προσθέτουμε στο κρασόξυδο και τον πολτό της πιπεριάς και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά όπως η μαρμελάδα
Προσοχή γιατί κολλάει εύκολα και πιτσιλίζει πολύ
Αποθηκεύουμε σε μικρά αποστειρωμένα βαζάκια Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο

Σημείωση
Αν οι πιπεριές είναι πολύ καυτερές βάλτε λιγότερες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου