Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΕΛΙΑΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια (αλλιώς παν τα σφραγίσματα)
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 μήλο ,κατά προτίμηση  πράσινο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις ελιές και το μήλο σε χοντροκομμένα κομμάτια και βάζουμε την ζάχαρη , αλλά όχι όλη, επειδή γίνεται αρκετά γλυκό. Δοκιμάζοντας προσθέτουμε.
Βάζουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και το αποθηκεύουμε σε βαζάκια , τα σφραγίζουμε και τα αναποδογυρίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου