Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΑΤΝΕΥ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΜΗΛΟΥ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 400 γρ. βερίκοκα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 225 γρ. ζάχαρη καστανή
- 415 γρ. μηλόξυδο
- 1 κρεμμύδι
- 50 γρ σταφίδες μαύρες
- 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καγιέν

Εκτέλεση
Σε μικρό σκεύος ζεσταίνουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και τους κοπανάμε στο γουδί για να βγάλουν όλο το άρωμα τους .


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε χαμηλωμένη φωτιά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Δεν βάζουμε όλα τα υλικά μαζί αλλά αφήνουμε απ το καθένα λίγο στην άκρη και το δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με τα γούστα μας.


Μόλις γίνει αδειάζουμε σε βαζάκια, κλείνουμε με τα καπάκια που τα είχαμε σε βραστό νερό και αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες.

Με την ίδια συνταγή έκανα και με τα 2 φρούτα. Και τα δύο έγιναν εξαιρετικά!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου