από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 800
γρ. ντομάτας
- 200
γρ. μηλόξυδο
- 200
γρ. ζάχαρη καστανή
- 1
κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή
- 1/2
κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1
κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
- 1
κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
-
αλάτι
- 1/2
κουταλάκι του γλυκού καγιέν
-
4 σκελίδες σκόρδου
- 2
πιπεριές Φλωρίνης
- 4
κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1
κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
Σε μικρό σκεύος
ζεσταίνουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και τους κοπανάμε στο γουδί για να
βγάλουν όλο το άρωμα τους .
Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.
Μόλις γίνουν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, όχι όλες τις αναγραφόμενες ποσότητες.
Αφήνουμε από κάθε υλικό λίγο στην άκρη για να δοκιμάσουμε και προσθέτουμε κατά βούληση.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές και τις προσθέτουμε
Για μένα η ζάχαρη είναι πολύ όπως και το ξύδι, αλλά λίγη η ποσότητα του καγιέν. Προσθέτουμε και την ζάχαρη, δοκιμάζοντας πάντα.
Οπότε
προσθαφαίρεσα κατά τα δικά μου γούστα
Αφού βράσουν καλά σε χαμηλωμένη φωτιά,
γεμίζουμε τα βάζα και τα κλείνουμε με βρασμένα τα καπάκια και τα
αναποδογυρίζουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά για να γίνει σίγουρη η κονσερβοποίηση .
Βγάζουμε και τα αφήνουμε ανάποδα για 24 ώρες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου