Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

-απάκι
-4 αυγά
-αλάτι
-πιπέρι
-τυρί γραβιέρα
-λάδι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά.
Έχουμε κόψει λεπτές φέτες το απάκι.
Το τσιγαρίζουμε ελαφρά στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα αυγά το τυρί και το αλατοπίπερο και το ψήνουμε.
Είτε το ανακατεύουμε είτε το αφήνουμε σε μορφή ομελέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου