Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 5 αυγά
- 1 1/5 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ½  κιλό αλεύρι 
- 2 κουταλάκια μπέικιν, λίγο αλάτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια


Εκτέλεση
Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
 Προσθέτω εναλλάξ τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. 
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου