Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΣΙΖ-ΚΕΙΚ


από την Despoina Maraki

Υλικά
- 1150 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κ .γλ. χυμό λεμόνι
- 3 βανίλιες
- 6 αυγά και 2 κρόκους
- λίγο λιωμένο βούτυρο (1 κ.σ.)
- 250 μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
 Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μουλτι προσθέτω τα λιωμένο βούτυρο, στρώνω σε μέτριο ταψάκι και ψήνω 15-20 λεπτά στους 160. Χτυπώ πολύ καλά στο μίξερ το τυρί κρέμα (εγώ έβαλα ανθότυρο) προσθέτω ένα-ένα τα αυγά τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 260 για 10 λεπτά και μετά κατεβάζω τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνω για 1 1/2 ώρα . Το αφήνω να κρυώσει και συνοδεύω με ότι μαρμελάδα έχω... στη φωτό έβαλα μαρμελάδα φράουλα 

Όποιος κάνει διατροφή ή δίαιτα να μη πειραματιστεί καλύτερα γιατί δε σταματάς στο ένα κομμάτι... καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου